Het eiland valt uiteen in twee gedeelten, namelijk het Australische deel en het Indonesische gedeelte. Dit woeste en dichtbegroeide gebied kent stammen die nog nooit een buitenlander hebben gezien en nog nooit met de westerse beschaving in aanraking zijn geweest.
Het heeft ooit onder Nederlands bewind gestaan waardoor nog steeds toeristen om nostalgische redenen dit eiland bezoeken. Papua biedt een rijke geschiedenis, unieke cultuur, prachtige natuur en een wonderbaarlijke onderwater wereld.

Denk aan de Raja Ampat eilanden met een magische natuurschoon of de Cendrawasih baai waar u heerlijk kunt zwemmen met walvishaaien.  Tot aan het avontuurlijk beklimmen van de Puncak Jaya, de hoogste berg top van Indonesia bedekt met sneeuw. Of gewoon lekker ontspannen op het prachtige strand van Biak. Papua biedt u al deze ingrediënten.

Een exotisch land van ongekende natuurlijke schoonheid. Een eco-toeristische reis naar een gebied als Papua is een unieke ervaring. Ontdek een mix van oeroude gewoonten en rituelen in een nog bijna onaangetaste natuur.

Het is aan te raden bij aankomst in Papua een “surat jalan” aan te vragen,
een toegangsbewijs afgegeven door de lokale politie, om uw reis te versoepelen.


De grootste charme van het reizen door Papua: met een beetje flexibele houding zult u daadwerkelijk de culturele rijkdommen en het ecologische erfgoed van de Papua’s kunnen ontdekken en ervaren. Beleef deze avontuurlijke reis die Papua u zal bieden.

Uw bezoek aan Papua wordt nog indrukwekkender als u deze gaat combineren met o.a.:

- Danau Sentani festival of Lake Sentani festival
Dit festival wordt eens per jaar gehouden, meestal in de maand juni. Tijdens dit festival staat het meer Sentani centraal. Het meer, bijna 10.000 hectare groot en 75 meter boven zeeniveau, geldt als het hart van de Sentani-stam. Deze stam gebruikt houten boten op het meer wat het belangrijkste vervoersmiddel is. Alle stammen rondom het Sentani meer, komen bij elkaar om hun cultuur aan elkaar maar ook aan de buitenwereld te tonen. Kunst en cultuur komen samen in prachtige lokale dans en muziek.

- Baliem festival
In de centrale bergketen van Irian Jaya, ligt een grote vallei van 72 km lang en 16 - 31 km breed, bewoond door neolithische krijgers en boeren, de Dani stammen en andere sub stammen van Yali en Lani met hun complexe en primitieve culturen, die lijkt op de cultuur van het "stenen tijdperk". Het unieke Baliem festival wordt elk jaar in augustus of september gehouden. De belangrijkste bezienswaardigheid van het festival is de stammen attractie vanuit de dorpen rond de Baliem vallei, zoals de Dani, Lani en Yali stam. Alle stammen wonen het festival bij en nemen hun attributen, kunst en werken mee. Het Baliem festival biedt een unieke kans om de rijke cultuur van het achterland te observeren. Tevens zullen er verschillende tradities plaatsvinden in authentieke klederdracht, waaronder ‘bespotte oorlog’, ‘varkensfeest’, ‘ceremonie aarde koken’, ‘traditionele mond harp’ etc. Elke stamgroep brengt zijn eigen identiteit en hier zult u duidelijk het verschil tussen de stammen kunnen waarnemen.

- Asmat festival
Het Asmat festival vindt plaats elk jaar rond oktober. Het belangrijkste kenmerk van het festival is natuurlijk het houtsnijwerk kunst van de Asmats. De Asmats staat bekend om hout in fascinerende kunstwerken te snijden zonder enige schets vooraf te maken. Hun houtsnijwerk is onlosmakelijk verbonden met de geestelijke wereld, en wordt daarom niet hoofdzakelijk beschouwd als esthetische objecten. Een groot deel van de zeer originele kunst van de Asmat is symbolisch voor oorlogvoering, headhunting, en krijgervoorouderverering. Eeuwenlang houden de Asmat zich bezig met, het kalmeren van hun voorouderlijke geesten, ontwerpen van een schat aan prachtig schilden, kano's, gebeeldhouwde figuren, en drums.

- Jubileum reis

Heeft u herinneringen aan de tijd van Nederlands Nieuw Guinea vanuit uw militaire verleden
(1945 - 1962) en wilt u ervaren waar Papua nu staat? Bij ons kunt u een Jubileum reis maken naar Papua, het voormalig Nederlands Nieuw - Guinea.

- Eilanden tour
Waarbij u diverse eilanden in de directe omgeving bezoekt.

- Continenten van Papua zoals Kaimana & FakFak
Vraag voor mogelijkheden vrijblijvend een offerte aan via devaevents@yahoo.com