EAST BALI SOUL          


Een 10-daagse reis door het oosten van Bali, een levendig gedeelte op het eiland waar de zonnige energie altijd schijn, gezegend door de Goden. Een spirituele plek bij de vele zandstranden en met een eindeloze schoonheid van de natuur. Maak kennis met de vriendelijke bewoners en hun mooie, traditionele cultuur. Voel de energie en wordt verlicht door dit opmerkelijke deel van Bali. Een magische reis die een prachtige ziel vormt.Dag 1 Gianyar
Aankomst in Gianyar. Vanaf het vliegveld volgt een transfer naar het hotel. De rest van de dag is vrij te besteden. Breng alvast een bezoek aan de stad van Gianyar of rust uit bij het hotel.

Dag 2 / 3 Gianyar
Deze dagen zijn vrij te besteden. Breng een bezoek aan het prachtige zwartzand strand van Keramas Beach. De golven zijn hoog en geschikt voor surfers. Dit strand is daarom erg populair onder de surfers. Ook kunt u de traditionele kunstenaars dorpen Ubud, Celuk en Mas bezichtigen of het Safaripark van Bali, waarin u oog in oog komt te staan met de tropische wilde dieren van Indonesië.

Ubud is een plaats in het centrum van het eiland Bali, Indonesië en wordt beschouwd als cultureel centrum van het eiland. Ubud heeft een bevolking van ongeveer 8000 mensen. De naam is afgeleid van het Balinese woord ubad, dat medicijn betekent. De hoofdstraat van Ubud is de Jalan Raya Ubud met vele winkels (vooral kunst), cafés, restaurants, hotels en het Puri Saren Agung paleis. Laatstgenoemde is een grote trekpleister voor toeristen met optredens van diverse Balinese dansgroepen. Ook de markt (pasar) is altijd druk. In de omgeving van Ubud bevinden zich prachtige rijstvelden. Bekend is het museum Puri Lukisan, bestaande uit 3 gebouwen met moderne en traditionele Balinese kunst. Ook bekend is het Apen woud (Monkey-forest) met de beroemde Apen grot, een oud hindoestaans tempelcomplex dat tegenwoordig wordt bewoond door een grote kolonie van meer dan 200 makaak-apen.

Celuk Village is een bekende toeristische bestemming in Bali, omdat de lokale bewoners zeer proactief en vol van innovatie zijn om goud en zilver te maken. Dit landelijke dorp bevindt zich in sub district van Sukawati, Gianyar Regency en is eigenaar van de individualiteit en uitmuntendheid in de productie van goud en zilver. De meeste van hen zijn Balinese professioneel, artistiek en vaardig in het ontwikkelen van het ontwerp voor het maken van zilver en goud.

Mas, hier vindt u de meest bekende houtsnijders van Bali, gespecialiseerd in het maken van maskers. U kunt ze aan het werk zien in hun woningen/shops.Dag 4 Gianyar - Padangbai
De reis gaat van Gianyar verder naar Padangbai. Vandaag staan er verschillende bezienswaardigheden op het programma. Als eerste zal een bezoek worden gemaakt aan Kamasan, van cultureel belang op een Bali-niveau. De verschillende 'traditionele' stijlen van schilderen op modern Bali, zijn afgeleid van de Kamasan stijl, die op zijn beurt de patronen uit het oude Java neemt. De schilders hebben een speciale afdeling in Kamasan, de Banjar Sangging. De smeden zijn gevestigd in een andere afdeling, de Banjar Pande Mas. Gevolgd door een bezoek aan Kerta Gosa, een monument van het koninkrijk Klungkung, vergane glorie. Het werd gebouwd tijdens het bewind van Ida I Dewa Agung Jambe, een van de meest charismatische koningen van Klungkung. Tevens brengt u een bezoek aan de Andakasa tempel, een van Sad Kahyangan (zes belangrijke grote tempels in Bali) die plaatsvindt in de zuidelijke richting, bekend als de sthâna van Dewa Brahma, dat leven creëerde voor de eerste keer. Als laatste wordt Goa Lawah, de vleermuistempel en Kusamba bezocht. Bij Kusamba is de traditionele manier van zoutwinning te zien. De reis eindigt in Padangbai, waar u van de nacht kunt genieten op het witte zandstrand van Padangbai dorp.

De Andakasa tempel
Van de Balinese mythe werd Andakasa Hill gemaakt toen de God Bali schepte, de God nam een deel van de Semeru Berg in Java om een nieuw eiland te maken, toen de God het Andakasa gebied passeerde, liet de God sommige delen van de berg vallen, wat nu de Andakasa Hill is. De rest van het deel werd Gunung Agung, dat nu de grootste en hoogste berg van Bali is.Dag 5 / 6 Padangbai
Deze dagen verblijft u in Padangbai en zijn vrij in te delen. Er kan onder andere een bezoek gebracht worden aan de Silayukti tempel, het Bias Tugel strand, de Blue Lagoon of het Nusa Penida eiland.

Bias Tugel Beach, ook wel Pantai Kecil wat ‘klein strand’ betekend, is het beste strand in Padangbai. Dit witte zandstrand is zeer geschikt om in te zwemmen, maar de stroming kan sterk zijn.

Blue Lagoon Beach
is een prachtig strand om te snorkelen. Het koraalrif reikt tot aan de kust en erg mooi. Op een rustige dag is er veel vis en uitstekend zicht. De onderwaterwereld is geweldig bij de Blue Lagoon. Er zijn verschillende soorten aparte rif haaien, steenvissen, murenen en blauwe lintpalingen, roggen, inktvissen en octopussen, sterrenkijker vissen en er woont zelfs een grote Napoleonvis. Boeien markeren het verste punt waar snorkellaars kunnen gaan. Er is een mogelijkheid om een bootje te huren om op andere plekke te snorkelen.

De Silayukti tempel bestaat uit vier grote tempels en een paar kleine tempels eromheen. Mensen in Bali geloven dat de Silayukti een van de oudste tempels in Bali is. De legende zegt dat de Silayukti tempel werd gebouwd door Empu Kuturan, een heilige priester uit Java, die het kaartsysteem heeft ingevoerd in Bali in de 11e eeuw. Elke zesde Balinese maand of precies 210 dagen, is er een viering in de tempel. De meeste Balinese mensen komen naar de Silayukti tempel om te bidden, de viering duurt meestal drie dagen.

Nusa Penida is een eiland ten zuidoosten van Bali. Nusa Penida staat bekend vanwege de schitterende ongerepte natuur. Er zijn vele duiklocaties in de regio zoals Crystal bay, Manta Point en Suana Bay. Dat maakt Nusa Penida erg in trek voor duikers. De wateren zijn zeer helder en over het algemeen vrij rustig. Op de vele locaties is het mogelijk om onder andere rif haaien, hamerhaaien en soms zelfs walvishaaien te zien.Dag 7 Padangbai - Amed

Padangbai wordt vandaag verlaten en de reis gaat verder naar Amed. Onderweg bezichtigt u het Tenganan dorp, bekend als Bali Aga. Gevolgd door een bezoek aan de Lagoon Tempel van Candi Dasa en Taman Ujung water paleis met haar prachtige architectuur. Na een wandeling bij de rivier Telaga Waja met bronwater komt u aan in Amed voor overnachting.

Bali Aga dorp betekent een dorp dat nog steeds de oorspronkelijke tradities en regels van de oude Balinese volgt, zoals huis ontwerp, religieuze rituele ceremonie, en hoe ze met elkaar moeten omgaan (de manier van leven).

Tenganan Pegringsingan is een dorp in het regentschap Karangasem in Bali, Indonesië. Het is een toeristische attractie vanwege het oorspronkelijke Bali Aga dorp. Bali Aga dorp betekent een dorp dat nog steeds bekleedt is met de oorspronkelijke tradities en regels van de oude Balinese. De mensen van Tenganan Pegringsingan werden geselecteerd door de god Indra om een bestaand gebied te beheersen, in overeenstemming met zijn goddelijke plan om een microkosmos van de wereld te beheren. Ze kregen de opdracht om alle middelen te gebruiken om het zuiver en schoon te houden. Het concept van territoriale, lichamelijke en geestelijke zuiverheid en integriteit staat hoog in het vaandel in dit dorp.Dag 8 / 9 Amed

Deze dagen zijn weer vrij in te plannen. Amed is zeer geschikt voor snorkelen en duiken. Er zijn een aantal duikscholen aanwezig die verschillende pakketten aanbieden. Het water is kristalhelder en soms komen de scholen vissen zo dichtbij dat u mee kunt zwemmen. In een van de baaien ligt een wrak van een Amerikaans patrouilleschip, de USS Liberty, op ongeveer 50 meter van de kust. Het diepste punt ligt bijna 30 meter onder water.

USS Liberty: Het kustplaatsje Amed, met zijn zwarte vulkaanstrand met felgekleurde houten boten, is een verzamelplaats voor duikers en snorkelaars naar het gezonken scheepswrak van de USS Liberty. Het wrak is gebouwd in 1918 en is door Japan in 1942 tot zinken gebracht. Later is het schip richting de kust gebracht, maar het was niet meer te repareren. Het enorme wrak is met koraal begroeid, waardoor het boordevol kleurige vissen zit. Het ligt maar 50 meter van het strand en is daarmee een van de best bereikbare wrakken ter wereld, zowel om te snorkelen als te duiken.Dag 10 Amed
In de morgen wordt u naar het vliegveld gebracht voor uw volgende bestemming. Einde van deze unieke reis.


Prijs vanaf € 795,- p.p.

* Arrangement kan gereserveerd worden als een privé reis of als een groepsreis
* Als gevolg van weersomstandigheden kan het programma worden aangepast
* Hotel of cottages accommodatie inclusief ontbijt
* Transfer met privé auto
* Extra opties kunnen worden gereserveerd, zoals:

 

- Internationale of Binnenlandse vluchten
- Lunches en/of diners
- Dagelijks een gids die de taal spreekt naar uw keuze
- Verzekeringen
- Entree gelden bezienswaardigheden
- Ieder andere wens om uw reis compleet te maken