HEART OF BALI          


Bali straalt mystiek uit en is het eiland waar iedereen ontspanning vindt in ofwel vertier aan het strand maar ook met wandelingen in de bergen of juist met bezinning in een tempel. Geniet van deze 7 daagse reis op het eiland.Dag 1 Tanah Lot
Aangekomen in Tanah Lot, voelt u de schoonheid en harmonie die hier aanwezig is. Tanah Lot is een prachtige tempel op een klein eilandje aan de zuid westkust van Bali. Deze tempel is wereldberoemd dankzij de prachtige panorama’s die ontstaan bij zonsondergang. Bij eb is de tempel te voet te bereiken. Deel rustig de dag in met wandelingen rondom deze prachtige tempel, over rustige kleine wandelpaden langs het strand tot aan de drukke souvenirs winkels. U kunt bijvoorbeeld bijkomen in de spa van Tanah Lot waar een vorstelijke behandeling wacht. Of heerlijk golfen bij de schitterende baan van Nirwana Golf. De zonsondergang gaat weer een betoverende avond inluiden waarbij de tempel van Tanah Lot het decor is.

Dag 2 Tanah Lot - Bedugul
Na het ontbijt gaat de reis door naar Bedugul, een prachtige plek op een wat bergachtig gebied te midden van Bali ligt op circa 1200 meter boven de zeespiegel. Onderweg passeert u schitterende panorama’s en vergezichten met valleien, plantages en rijstvelden. Aangekomen in Bedugul staat een trekking te wachten door de Botanical garden waar oeroude en zeldzame tropische bomen te zien zijn. De magie van Bedugul is zeker te voelen tijdens een bezoek aan de Hindoe-Boeddhistische tempel van Ulun Danu.

Ulun Danu
De tempel is gewijd aan de godin Dewi Danu, de godin van het water. Het tempelcomplex werd in 1633 gebouwd op verschillende eilandjes in het meer. De karakteristieke Meru, met elf daken, is ter verering aan Shiva en zijn gemalin Pervati. Het complex is schitterend gelegen aan de oevers van het Bratanmeer. Naast het Bratanmeer heeft Bedugul ook nog het Buyan meer en het Tamblingen meer.Dag 3 Bedugul
De kleur van de ochtend zal veranderen van helder wit naar lichtblauw en vervolgens, wanneer de zon de aarde weer gaat kussen, komt de avond met prachtig rood tot leven. En dit alles kunt u eventueel vanaf de veranda van uw eigen villa aanschouwen. Vergeet echter niet om in alle rust ook de omgeving te verkennen. Het is ook mogelijk om de dag te openen met golf op de prachtige golfbaan van Bali Handara, met als decor de prachtige berg en het meer. Of maak een rustige tocht per traditionele boot op één van de meren van Bedugul.

Na de lunch is het tijd om de omgeving te leren kennen. Er is veel meer te beleven in de omgeving dan dat op het eerste gezicht blijkt. Een unieke trekking naar het heilige Gouden Water staat onder andere op het programma; een trekking om nooit meer te vergeten. Maak kennis met bewoners uit de dorpen in de directe omgeving om vervolgens langs smalle paden de rivier over te steken om bij prachtige watervallen te komen. Diep verscholen in het oerwoud ligt een heldere bron die als heilig wordt beschouwd. Men gelooft dat vanuit dit heilige water een genezende kracht uitgaat. Neem in alle rust een plekje om te mediteren of gewoon even tot rust te komen. Proef het heilige water, misschien geeft ook u na afloop toe dat de heilige krachten bestaan.

In de avond kan nog een bezoek worden gebracht aan één van de medicijn mannen, luister naar zijn verhalen of drink heerlijke luwak koffie die kenmerkend is voor Bedugul. In ieder geval sluit de avond af met een romantisch diner.

Dag 4 Bedugul - Kintamani
De reis van vandaag gaat door het hart van Bali. Allereerst wordt een stop gemaakt bij Petang. Hier bevindt zich een olifanten kamp. Vervolgens is de eindbestemming Kintamani, hier verblijft u aan het meer van ‘Batur’, gelegen bij de vulkanische berg van Batur. In 2012 is deze berg benoemd tot de UNESCO wereld erfgoederen.

Dag 5 Kintamani
Deze dag is vrij te besteden om heerljk te relaxen of per boot het meer te ontdekken.
Een aanrader is om Trunyan te bezoeken, dit is één van de oudste dorpen van Bali.

Trunyan
Het dorp Trunyan wordt strak gelegen tussen het meer en de buitenste kraterrand van Batur, een almachtige vulkaan in Kintamani. Dit is een Bali Aga dorp, bewoond door afstammelingen van de oorspronkelijke Balinezen, de mensen die de komst van de Hindoe Majapahit koninkrijk in de 16e eeuw dateren. Het is beroemd om de Pura Pancering Jagat tempel, die zeer heilig is. Er zijn ook een paar traditionele Bali Aga-stijl woningen, en een grote Banyan boom, waarvan wordt gezegd dat deze meer dan 1100 jaar oud zou zijn. Bij Kuban sub-dorp dicht bij Trunyan is een mysterieuze begraafplaats die wordt gescheiden door het meer en alleen per boot bereikbaar is - er is geen pad langs de steile wanden van de kraterrand.Dag 6 Kintamani - Ubud

Via de Gunung Kawi tempel en de verschillende kunstenaarsdorpen reist u vandaag richting Ubud. In Tegal Lalang is het mogelijk om prachtige wandelingen te maken door de rijstvelden met bewonderenswaardige vergezichten. Neem plaats aan een rijstveld om lekker te lunchen in alle rust en geniet van de Balinese keuken.

Dag 7 Ubud
Na het ontbijt is het tijd om het apen bos te bezoeken waar geweldig kan worden gewandeld. Vervolgens wordt u naar het vliegveld gebracht voor uw volgende bestemming. Het einde van een bijzondere reis.


Prijs vanaf € 855,- p.p.

* Arrangement kan gereserveerd worden als een privé reis of als een groepsreis
* Als gevolg van weersomstandigheden kan het programma worden aangepast
* Hotel of cottages accommodatie inclusief ontbijt
* Transfer met privé auto
* Extra opties kunnen worden gereserveerd, zoals:

 

- Internationale of Binnenlandse vluchten
- Lunches en/of diners
- Dagelijks een gids die de taal spreekt naar uw keuze
- Verzekeringen
- Entree gelden bezienswaardigheden
- Ieder andere wens om uw reis compleet te maken