WONDERFUL BALI          


Bali is qua energie één van de krachtigste eilanden op aarde. Het beschikt over alle ingrediënten om uw reis te combineren met avontuur, het vergaren van diepere kennis van cultuur en gebruiken en spirituele energie. Tijdens deze 17 daagse reis ontdekt u onder meer de drie zuster eilanden van Bali; Nusa Lembongan, Nusa Ceningan en Nusa Penida. De reis vervolgt vanuit het zuiden naar het oosten, langs de kust van het noorden naar het westen richting het hart van Bali.Dag 1 Sanur
Aangekomen op Bali volgt een transfer naar het verblijf in Sanur waar u heerlijk kunt uitrusten.

Dag 2 Sanur, Tanah Lot

De dag wordt geopend met een prachtig geluid van de vogels gecombineerd met de golfen van het strand van Sanur. Maak vervolgens in de middag een tocht naar de prachtige Taman Ayun tempel beroemd om de oude architectuur gevolgd door een bezoek aan de grote Tanah Lot tempel met de prachtige zonsondergang. De tempel is gebouwd op de top van de rots. Probeer dit bezoek te brengen tijdens volle maan om de omringende magische sfeer te voelen.

Tanah Lot tempel
Opgedragen aan de God van de Zee behoort de Tanah Lot tempel tot de zes belangrijkste tempels van het eiland Bali. De tempel is nauw verbonden met de heilige priester Danghyang Nirartha, die ooit deze plaats koos om te overnachten tijdens zijn spirituele reis. Dit bewoog inwoners ertoe op dezelfde plaats de Tanah Lot tempel te bouwen. Het verhaal gaat dat er ooit een brug van het vasteland naar de tempel was, maar dat deze door de zee is verwoest. Opvallend is de ‘grot’ waar zich een magische bron bevindt. Uit deze bron komt zoet water, terwijl de tempel in de zoute zee is gelegen.Dag 3 Sanur - Nusa Lembongan

In de ochtend vaart u vanuit de haven van Benoa naar Nusa Lembongan. Na het inchecken
in het hotel is het mogelijk om de omgeving van Nusa Lembongan eiland te verkennen per motor/scooter. Bezoek onder andere een ondergronds gebouwd huis en een zeewier plantage. Geniet van de unieke cultuur die Nusa Lembongan te bieden heeft.

Dag 4 Nusa Lembongan, Nusa Ceningan, Nusa Penida
Vandaag staat drie eilanden tour op het programma. In de vroege ochtend reist u per motor naar Nusa Ceningan eiland. Via smalle wegen en een indrukwekkende brug die deze twee eilanden met elkaar verbindt, wordt het eiland Nusa Ceningan bereikt. Na een kort bezoek aan dit eiland vertrekt een boot naar Nusa Penida. Bij aankomst op Nusa Penida is het mogelijk om per motor het eiland te bezichtigen. Wordt verrast door de Buginese cultuur die in harmonie leeft met de oude Balinese cultuur, van de oude moskee tot aan de oude tempel. Aan het einde van de dag reist u terug naar Nusa Lembongan.

Dag 5 Nusa Lembongan - Taro
U wordt vroeg in de ochtend opgehaald en richting het eiland Bali gebracht, vervolgens gaat de reis naar Ayung rivier voor een avontuurlijke ervaring. De Ayung rivier wordt verkend per rubberen boot. Deze rafting zal een andere kijk op de rivier en de omgeving geven. De verschillende stromingen, de grote stenen die de rivier onvoorspelbaar maken en het dagelijkse leven rondom de rivier die u al raftend achter u laat. Vervolgens gaat u naar het bekende Safari park van Bali waar diversen tropische dieren zijn te bewonderen. Dan vervolgt de reis naar het Taro dorp om de jungle te verkennen op de rug van de olifanten. Dit geeft werkelijk een machtig gevoel, geniet van de jungle en de rustgevende energie van de olifant. De avond wordt afgesloten met een romantisch diner in gezelschap van de olifanten.

Dag 6 Taro - Padangbai
Vandaag vindt er een bijzondere ontmoeting plaats, indien gewenst met een Balinese medicijnman. Hij is gezegend door Hyang Widhi Wasa (Balinese benoeming van God) met een gave om de toekomst te voorspellen door simpelweg een handpalm te lezen. Ook kan hij doormiddel van een oude Balinese brieven geschreven op palmbladeren het levensverhaal van de gewenste tijden lezen. Vervolgens reist u richting Padangbai, met een korte stop bij “Goa Lawah”, een heilige vleermuis grot. De rest van de dag is vrij te besteden om wandelingen te maken aan het prachtige witte strand van Padangbai.

Dag 7 Padangbai - Amed
In de ochtend is er gelegenheid om de bruisende traditionele markt te bezoeken. Vervolgens gaat de reis naar het Tenganan dorp en Candidasa Lagune. Eenmaal aangekomen in Amed staat een prachtige trekking te wachten naar de Lempuyang tempel. Deze tempel is zeer heilig en ligt op de top van de Belibis heuvel. Het is één van de zes grootste tempels op Bali. Laat u verrijken tijdens deze trekking.

Dag 8 Amed - Sudaji

Van Amed naar het dorp Sudaji, via het oostelijke gedeelte van Bali vervolgt de reis naar het westen. Onderweg passeert u vulkanisch as van de uitbarsting van Gunung Agung. Vervolgens wordt een stop gemaakt bij de Meduwe Karang tempel. Dit is een zeer indrukwekkende tempel. Op de zijkant van de tempel staat een fietser, wellicht de Nederlandse kunstenaar Woj Nieuwenkamp die in 1904 Bali per fiets verkende. Vervolgens door naar Sudaji, waar u de historische Jagaraga tempel zult bewonderen.

Dag 9 Sudaji - Lovina
Vroeg in de ochtend wordt een trekking gemaakt naar Sekumpul, een waterval van zeven lagen. Ontdek het verborgen paradijs van deze magische site. Een goede conditie is vereist. Ontvang de grote energie die deze plek biedt. De reis gaat dan verder naar Lovina, via Singaraja. Onderweg worden oude huizen gepasseerd met koloniale stijl en de Nederlandse brug die het centrum van de stad verbindt. Er is ook tijd om een bezoek te brengen aan Gedong Kirtya, het huis van de legendarische lontar palm script.

Lontar Palm
Meer dan tweeduizend jaar geleden schreven de volken van Zuidoost-Azië op boombast en op geprepareerde palmbladeren. Geschikt daarvoor is onder andere de lontarpalm. Vooral op Bali, waar vele eeuwen een geïsoleerde hindoe gemeenschap leefde met een hoog ontwikkelde cultuur, vormen lontar boeken een ware goudmijn aan historische informatie. Deze boeken van lontarpalmbladeren hebben meerdere functies, zoals de genezing van bepaalde ziektes en het vertellen van mantra’s of magische woorden, waarvan geloofd wordt dat zij hun eigen kracht hebben om de harmonieuze evenwichtige relatie tussen de mens, God en het milieu te herstellen en behouden. De Balinezen vinden deze balans en harmonieuze relatie tussen deze 3 factoren het belangrijkst in hun dagelijkse activiteiten.Dag 10 Lovina - Pemuteran
Vroeg in de ochtend krijgt u gelegenheid om met een traditionele boot de zee op te gaan om te genieten van de dolfijnen. Deze zijn alleen in Lovina te vinden. Ervaar de wilde dolfijnen met een prachtige zonsopgang en de noordelijke bergen van Bali als decor. Vervolgens gaat de reis naar Banjar. Dit is een warm water bron waar u zich heerlijk kunt terugtrekken en een gezond bad kunt nemen. Indien gewenst is het mogelijk om te mediteren bij de Boeddhistische tempel. Aan het einde van de dag krijgt u de gelegenheid om samen met de dolfijnen te zwemmen. Vanuit Lovina vervolgt het avontuur meer naar het westen. Onderweg wordt een bezoek gebracht aan de Melanting tempel met een bijzonder uitzicht vanaf de heuvels op de valleien van Pemuteran. Tijdens deze wandeling wordt u vergezeld door diverse kleine apen die hier te vinden zijn. Vervolgens via Pulaki tempel wordt het strand van Pemuteran bereikt waar heerlijk kan worden gesnorkeld en zich een mooie zonsondergang voor doet.

Dag 11 Pemuteran
In de ochtend vertrekt een traditionele boot richting Menjangan eiland. Op deze onbewoonde eilanden zijn prachtige Hindoe tempels te vinden en met geluk ziet u een aantal, dat het eiland rijk is. Er is gelegenheid om te gaan snorkelen of wandelingen te maken rondom het eiland. In de middag vaart de boot terug en is het mogelijk om een kuur te nemen in een van de warmwater zwavel baden die heilzaam werken en nieuwe energie geven aan het lichaam.

Dag 12 Pemuteran - Negara

Als eerste wordt vandaag een bezoek gebracht aan het water reservoir in Palasari. Vervolgens volgt de schone stad van Negara en de Rambut Siwi tempel in Pekutatan.

Rambut Siwi tempel
Het complex bevat zeven tempels, gelegen op een lage klif met uitzicht op een adembenemend panorama van rijstvelden aan de ene kant en de zwarte zandstranden aan de andere kant. Twee grotten kijken uit op de zee, elk met uitzicht op boten van de visser en zeevogels zweven boven. De tempel zelf werd gebouwd door Dang Hyang Nirartha, tevens ook de oprichter van de Tanah Lot tempel. Na aankomst in Bali in 1573, kwam hij voor het gerecht van koning Dalem Baturenggong. Bali was geraakt met vele plagen in de jaren ervoor en Nirartha presenteerde de koning met een haar van zijn hoofd, met de bewering dat dit het lijden zou weg nemen. Deze haar werd geplaatst in een tempel die een prominente Shaivite bedevaart plek werd in Bali. Vandaar de naam Rambut Siwi, wat letterlijk betekent "Hair Worship".


Dag 13 Negara - Munduk

Vandaag volgt een reis van Negara naar Munduk, naar het hart van Bali. Hier zijn diverse prachtige sites te vinden. Allereerst wordt een bezoek gebracht aan de Munduk waterval. Om bij de waterval te komen moet u een behoorlijk steil pad naar beneden afleggen. Het is een mooie route langs de dicht begroeide helling. Met een beetje geluk zie je onderweg ook hoe men kruidnagels oogst en droogt.

Dag 14 Munduk - Ubud
Na het ontbijt gaat de reis verder naar Ubud. Allereerst wordt een bezoek gebracht aan de Botanical Garden waar u heerlijk tot rust komt. Onderweg passeert u Pacung met prachtige rijstvelden en wordt een stop gemaakt bij het heilige dorp Taro.

Eka Karya Botanical Garden
De boodschap van de Botanical Garden: ‘De Botanical Garden is als een paleis met de hemel als dak en veel verschillende kamers, geheime kamers, galerijen en trappen. De bezoeker wandelt door veranderde vergezichten en ervaringen, aangemoedigd beslag te leggen op de natuur’. Deze Eka Karya Botanical Garden is één van de belangrijkste tropische tuinen van Indonesië, rijk aan een diverse collectie van zeldzame bomen.Dag 15 Ubud
Ubud bevat een prachtig natuur gebied en traditionele dorpen. Breng een bezoek aan de markt of aan de diverse kunstenaars die optreden met verschillende dansvoorstellingen bij het paleis. Vul deze dag naar wens in.

Dag 16 Ubud - Nusa Dua
Via het bruisende strand van Kuta vervolgt de route naar het rustige strand van Nusa Dua. Een perfecte gelegenheid om bij te komen van dit prachtige avontuur en nog even lekker te ontspannen.

Dag 17 Nusa Dua
Dit is het einde van de ontdekkingsreis door Bali. U wordt naar het vliegveld gebracht voor uw volgende bestemming.
Prijs vanaf € 1.895,- p.p.

* Arrangement kan gereserveerd worden als een privé reis of als een groepsreis
* Als gevolg van weersomstandigheden kan het programma worden aangepast
* Hotel of cottages accommodatie inclusief ontbijt
* Transfer met privé auto
* Extra opties kunnen worden gereserveerd, zoals:

 

- Internationale of Binnenlandse vluchten
- Lunches en/of diners
- Dagelijks een gids die de taal spreekt naar uw keuze
- Verzekeringen
- Entree gelden bezienswaardigheden
- Ieder andere wens om uw reis compleet te maken