WEST BALI SOUL          


Een 10 daagse reis vol cultuur, natuur, avontuur en zelfontdekking. Tijdens deze reis maakt u kennis met het prachtig westelijke deel van Bali. U zult unieke plekken bewonderen tijdens deze reis, van Tabanan via Negara naar Menjangan eiland, een ontdekking van de prachtige onderwaterwereld. Voel de spirituele energie die deze eilanden te bieden hebben. Een reis die u altijd in uw hart zult bewaren.Dag 1 Tabanan
Aangekomen in Tabanan voelt u de schoonheid en harmonie die hier aanwezig is. U wordt naar het hotel gebracht waar u alvast een wandeling kunt maken om alvast kennis te maken met dit prachtig deel van het eiland Bali.

Dag 2 / 3 Tabanan
Deze dagen verblijft u op Tabanan. U brengt een bezoek aan de Tanah Lot tempel. Tanah Lot is een mooie tempel op de top van een grote rots in de zee op een klein eiland aan de zuidwestkust van Bali. Deze tempel is wereldberoemd dankzij de prachtige panorama's die zich voordoen bij zonsondergang. Bij eb, is de tempel te voet bereikbaar. Geniet van de prachtige tempel en maak een wandeling langs het strand naar de drukke souvenirwinkels. Daarna kunt u heerlijk ontspannen in de spa van Tanah Lot, waar een vorstelijke behandeling wacht. Of golfen op de prachtige baan van Nirwana Golf. De zonsondergang zal een betoverende avond inluiden waar de tempel van Tanah Lot het decor is. Geniet van deze dagen van het prachtige landschap in Tabanan.

Tanah Lot
Het ontstaan van deze tempel schijnt te zijn gebeurt nadat een priester, genaamd Nirartha, in de 15e eeuw besloot uit te rusten op deze rots. Nadat de priester uitgerust was zei hij tegen de bevolking dat hij op de rots spirituele activiteit voelde en dat er een tempel moest komen om de Balinese zeegoden te eren. Men gelooft dat de vele giftige zeeslangen, die op dit eiland wonen, de tempel beveiligen tegen slechte geesten en inbrekers. In 1980 is deze tempel gerenoveerd door de Indonesische overheid.Dag 4 Tabanan - Negara
Na een heerlijk ontbijt wordt afscheid genomen van dit prachtig gebied voor een reis naar Negara. Geniet van het prachtige uitzicht onderweg en een aantal stoppen zullen worden gemaakt bij verschillende leuke plaatsen. Een moment om te genieten van de kalmte van West Bali.

Dag 5 / 6 Negara
Deze dagen zijn een moment voor ontspanning of het bezoeken van verschillende plaatsen die dit gedeelte van Bali verlichten. Voel de spirit en de energie die aanwezig is en wordt aangeboden. Op het mooie moment en op de goede plek, ontstaat een grote dankbaarheid.

Rambut Siwi Tempel is een van de grootste Hindoe tempels op Bali gevestigd in Negara regentschap, ten westen van Bali. Het is een mooi hindoe heiligdom op de klif bank met een brede Indische Oceaan vlak voor de tempel. Deze tempel is gerenoveerd en verplaatst naar de top van de heuvel voor een betere locatie voor het aanbidden van de god. Rambut Siwi Tempel of door de lokale bevolking Pura Rambut Siwi genoemd wordt onderhouden door de lokale bewoners voor ceremonies en andere activiteiten.

Medewi
is een strand met een rotsachtige kust en grote golven. Dat maakt dit strand als een ideale plek om te surfen. De golven in Medewi zijn veilig en kunnen worden berecht door bijna elk niveau van surfer. Volgens haar geschiedenis, werd de naam "Medewi" ontleend aan de naam van het dorp waar dit strand is gelegen. Er werd geschat dat rond 1912, de villawijk van Medewi administratief werd geopend voor nederzettingen voordat het een bos was. De eerste groep mensen die vroeger dit gebied gebruikte als hun nederzetting was een groep mensen uit Mendoyo Dauh Tukad Village, Mendoyo District, Jembrana die op dat moment behoefte hadden aan een nieuwe plek om te wonen. Voordat de ontbossing werd gedaan, stond het gebied van het bos vol "ketket" planten. Ketket is een soort wilde plant die veel doornen heeft. In het Balinese is doorn een "duwi" of "dewi." Met het bestaan van het ketket bos, noemden deze mensen dit gebied, als de Medewi bos, betekent een bos met veel doornen. Na zo lang, werd dit gebied bevolkt door meer en meer mensen, toen heeft deze groep mensen een oplossing gevonden voor de nederzettingen en verklaarde dit gebied als een dorp dat ook betrekking heeft op het gebied van Medewi Beach.

Purancak Tempel
Het kustplaatsje Purancak is vernoemd naar de oude tempel, Purancak tempel, waar de Hindoe priester Dang Hyang Nirartha voor het eerst voet zette op Bali in 1546. Nirartha was verantwoordelijk voor het faciliteren van een herschepping van het Balinese hindoeïsme. Hij was een belangrijke promotor van het idee van moksha in Indonesië. Hij stichtte de Shaivite priesterschap dat nu overal in Bali is, en wordt nu beschouwd als de voorvader van alle Shaivite experts.

Phinisi

Met zijn lange, elegante boog, twee torenhoge masten, gestroomlijnde houten romp en zeven golvende zeilen, de traditionele Indonesische zeilboot bekend als een Phinisi roept een vervlogen tijdperk op. Nog steeds met de hand gebouwd op de traditionele manier, zijn deze majestueuze zeilschepen een levende geest van de gouden eeuw van de zeilen, die in het Westen eindigde in de vroege twintigste eeuw, maar nog steeds bloeit in de wateren van Indonesië. Sinds het midden van de 19e eeuw werden deze boten ontworpen en gebouwd door de Bugis, een zeevarend volk afkomstig van het eiland Sulawesi. De boten werden oorspronkelijk gebruikt om ladingen over de ondiepe zeeën van de Indonesische archipel te dragen. De moesson wind volgend, zeilden ze van eiland naar eiland voor het verzamelen van exotische veren, sandelhout, specerijen en goud en te verkopen tegen een aanzienlijke winst in verre havens zoals Singapore. Na het lossen van hun spullen aan enthousiaste kooplieden, vulden ze hun ruimen met Europese en Chinese gefabriceerde goederen en brachten deze terug naar hun vaderland.Dag 7 Negara - Menjangan

De reis gaat verder naar Menjangan baai met een kort bezoek aan de Secret Bay van west Bali. Bewonder de verborgen schoonheid van de onderwater wereld. Gevolgd door een bezoek aan Cekik Nationaal Park voor de prachtige, tropische flora en fauna. Aan het einde van de dag arriveert de reis in Pemuteran om van de avond te genieten op het rustgevende strand.

Dag 8 / 9 Menjangan
Vrije dagen op Menjangan baai. Geniet van het grote moment op de rustgevende baai. Er kan een bezoek gebracht worden aan:

Bali Barat National Park is een prachtig stuk ongerepte natuur in het noordwesten van Bali dat veel mensen vergeten. Het 190-hectare grote park bestaat uit regenwouden, droge savanne, bossen, zandstranden en koraalriffen. Maar ook bergen ontbreken niet. Er zijn zelfs vier grote vulkanen in het midden van het park die van een afstand kunnen worden gezien.

De Pura Pulaki is door een weg gescheiden van de zee en is gebouwd tegen een berg. De tempel is zelfs deels uit de berg. Doordat de berg zo dicht bij de zee staat, wordt de tempel door de Balinese Hindoes gezien als een plek met grote spirituele en energieke waarde. Hierdoor zult u gedurende de hele dag veel Balinese Hindoes zien langs komen om te bidden. Bovendien zal iedere auto die de tempel passeert toeteren ter erkenning van de tempel. De tempel herdenkt de komst van de Javaanse Priester Nirartha naar Bali in de 16e eeuw. Er wordt gezegd dat wanneer de priester het bos betrad hij werd begeleid door apen. Ter ere van de apen heeft hij de tempel opgericht en de apen werden de bewakers van het complex.

De Melanting tempel
ligt schuin gelegen op een klif, omringd door prachtige zwarte muren. De tempel en de omliggende rots worden bewaakt door op diefstal beluste apen. De bewoners van Bali zien de apen als nakomelingen van Hanuman de apen god. De apen worden daarom als heilig beschouwd.

De Banyuwedang
is een warmwaterbron. Het warme water is onder water bij vloed.  Om het warme water tijdens de vloed niet te mengen met zeewater heeft men een betonnen muur gebouwd in de vorm van een cirkel. Het is de grootste warmwaterbron in Bali dat zwavel bevat. De gemiddelde temperatuur is ongeveer 40 C. Door de zwavel wordt aangenomen dat deze veel ziekten, vooral huidziekten kan genezen.Dag 10 Menjangan
Einde van uw reis. U wordt naar het vliegveld gebracht voor u volgende bestemming. Een reis vol natuur, cultuur en avontuur.


Prijs vanaf € 795,- p.p.

* Arrangement kan gereserveerd worden als een privé reis of als een groepsreis
* Als gevolg van weersomstandigheden kan het programma worden aangepast
* Hotel of cottages accommodatie inclusief ontbijt
* Transfer met privé auto
* Extra opties kunnen worden gereserveerd, zoals:

 

- Internationale of Binnenlandse vluchten
- Lunches en/of diners
- Dagelijks een gids die de taal spreekt naar uw keuze
- Verzekeringen
- Entree gelden bezienswaardigheden
- Ieder andere wens om uw reis compleet te maken