BALI SPIRIT          


Dit is een reis vol avontuur en zelfontdekking waarin u een trekking zult maken naar het hoogste punt van Bali. Hiervoor is een goede conditie vereist, zowel fysiek als mentaal. Voor deze reis heeft u goede wandelschoenen, wandelstok, zaklamp of een pet met een ingebouwde lamp, warme kleding en voldoende water nodig. Deze trekking is daarom niet voor iedereen bestemd. De spirit van de drie bergen van Bali opent haar toegang alleen wanneer u met liefde en respect haar universum bezoekt.Dag 1 Sanur
Na aankomst wordt u van het vliegveld gehaald en volgt een transfer naar het hotel. Deze dag is vrij te besteden om bij te komen van de reis.

Dag 2 Sanur
Deze dag wordt de omgeving van Sanur verkend. Vroeg in de ochtend bezoekt u de Batu Pageh tempel aan het voor velen verborgen strand van Bali Cliff. Via 500 treden gaat u vanaf de rotswand naar beneden om bij het prachtig witte strand te komen vol met verborgen grotten. Maak een eindeloze wandeling langs het strand en bezoek vervolgens de rotsen van Uluwatu tempel. Vervolgens wordt een bezoek gebracht aan Garuda Wisnu Kencana cultureel park. Dit park bevat prachtige panoramische uitzichten en één van de beste Kecak dansvoorstellingen is hier te zien. De dag zal worden afgesloten met een heerlijk diner aan Jimbaran strand waar verse traditionele Balinese gerechten worden geserveerd met de zonsondergang als decor.

Dag 3 Sanur - Agung Berg
De reis gaat vandaag naar Sidemen. Onderweg maakt u kennis met Kerta Gosa, gelegen te Kelungkung. Dit is een oud rechterlijk gebouw. Het plafond is versierd met prachtige schilderijen bekend van de Kamasan stijl. Deze schilderijen symboliseren het heden en het leven in het hiernamaals. Hierna vervolgt de excursie naar de Unda rivier voor een prachtige waterval op de dam, en daarna naar de avondmarkt Pasar Senggol waar u kunt genieten van traditionele oost Balinese gerechten. Er volgt een transfer terug naar het hotel voor een korte rust want rond 12 uur in de avond wordt u wakker gemaakt voor uw reis naar de Agung berg met een hoogte van 3200m.

Dag 4 Agung Berg - Sidemen
Aangekomen aan de voet van de berg, wordt eerst een bezoek gebracht aan de Pasar Agung tempel waar u toestemming gaat vragen aan de spirit van de Agung Berg om deze veilig te mogen betreden. De reis vervolgt naar de jungle, richting het meer Telaga Dewi en de Gaaia tempel. Neem de tijd om in alle rust even te mediteren voor de klim verder naar boven. In de zachte ochtend bereikt u de top van de Agung Berg waar gelegenheid is om uit te rusten terwijl er zich een natuurspektakel gaat aandienen in de vorm van de zonsopgang. Beleef dit moment op uw eigen manier en koester deze goddelijke momenten. Voel de energie van de zon aan de hemel die u met alle warmte omhelsd na de koude nacht. Geniet van de uitzichten met de Rinjani berg aan de voorkant, de Batur en Batukaru berg aan de achterkant en de lava valleien rondom. U bevindt zich op het hoogste puntje van het eiland der goden: Bali. Na voldoende te hebben uitgerust, is het tijd om afscheid te nemen en weer af te dalen langs de valleien, door de wolken en het prachtige regenwoud. Bij het startpunt, na de trekking van circa 8 uur, volgt een transfer naar het hotel om de rest van de dag te kunnen uitrusten aan het zwembad of een massage te nemen.

Dag 5 Sidemen
Geniet deze dag van een rustgevende spa behandeling waar uw hele lichaam verzorgd wordt met heerlijke kruiden. Vervolgens wordt een bezoek gebracht aan het dorp Sidemen dat bekend staat om handgeweven stoffen, de Songket. Bewonder de traditionele technieken, de kleuren keuzes en de mooie motieven die deze stoffen bijzonder en prijzig maken.

Dag 6 Sidemen - Batur Berg
Vroeg in de ochtend wordt een bezoek aan de Besakih tempel gebracht, de moeder aarde tempel en de belangrijkste tempel op Bali. Na een kort bezoek vervolgt de reis naar Kintamani waar bij het Penelokan dorp gelegenheid is om te genieten van een magnifiek uitzicht over de Batur vulkaan en het Batur meer. Aansluitend volgt de Pura Jati tempel, welke is gelegen aan de voet van de Batur berg waarna u per jeep of brommer verder gaat reizen door de jungle richting de tempel van Pasar Agung. Van hieruit gaat de weg te voet verder naar de top van de berg. Halverwege bevindt zich de grot van Batur, een grot met een enorme aantrekkingskracht en spirit. De circa 2 uur durende trekking gaat naar de top van de Batur berg met een hoogte van 1717 m. ‘s Avonds daalt u weer rustig de berg af en de rest van de avond kunt u uitrusten in het verblijf.

Dag 7 Kintamani

Vrije dag aan het meer. Maak wandelingen maken door de vallei of neem een heerlijk bad in de warmwaterbron te Toya Bungkah. Het is ook mogelijk om met een boot naar het Trunyan dorp varen, dit is een authentiek dorp waar u een magische ‘Menyan’ boom kunt gaan bewonderen. Deze unieke boom is omringd door dode lichamen gelegen in bamboe kooien. Het is plaatselijk gebruik en traditie om op deze manier de lichamen via een natuurlijke weg terug te geven aan Moeder Aarde.

Dag 8 Kintamani - Tabanan
In de ochtend wordt een trekking gemaakt waarbij prachtige rijstvelden van Jatiluwi worden gepasseerd, behorend tot het werelderfgoed van UNESCO. Na het heerlijke ontbijt, is vandaag de tijd om Kintamani vallei te verlaten. De reis gaat verder naar Tabanan. De rest van de dag is vrij te besteden.

Dag 9 Tabanan - Batukaru Berg

Als afsluiting van de 3 bergen zult u vandaag de Batukaru berg beklimmen met een hoogte van 2276 m. Het avontuur begint met een bezoek aan de Batukaru tempel, waarna u vervolgens rustig de berg gaat betreden. Voel de warme stralingen van de zon als een omhelzing van de hemel, zodra deze opkomt. Deze westerse berg ligt in een van de meest ongerepte gebieden van Bali.
Er bevinden zich warmwaterbronnen en drie kraters en om de 200 m is er een tempel te vinden, waarvan PuraLuhur Bhujangga Waisnawa de meest populaire tempel is. De afdaling is tevens een spektakel met prachtige panorama’s over de valleien, rijstvelden en in de verte de 3 meren van Bedugul. U zult na afloop voelen dat deze berg een reinigende werking op uw bloedsomloop heeft. Aangekomen in uw verblijf, kunt u zich laten verwennen met een spa en de magische herinneringen van deze ongelofelijke reis laten bezinken.

Dag 10 Tabanan
Na voldoende te hebben uitgerust, sluit u uw avontuur in rust en harmonie. U verlaat Tabanan voor uw volgende bestemming.

Prijs vanaf € 1.095,- p.p.

* Arrangement kan gereserveerd worden als een privé reis of als een groepsreis
* Als gevolg van weersomstandigheden kan het programma worden aangepast
* Hotel of cottages accommodatie inclusief ontbijt
* Transfer met privé auto
* Extra opties kunnen worden gereserveerd, zoals:

 

- Internationale of Binnenlandse vluchten
- Lunches en/of diners
- Dagelijks een gids die de taal spreekt naar uw keuze
- Verzekeringen
- Entree gelden bezienswaardigheden
- Ieder andere wens om uw reis compleet te maken