HEART OF RIAU ARCHIPELAGO         


Een 7 daagse reis naar het hart van Sumatra. De Riau Archipelago is een geweldig Archipel rijk aan prachtige witte zandstranden waarvan moet worden gehouden. De reis brengt een bezoek aan de verschillende eilanden met elk een ander karakter, vindt hun verborgen geheim. Ontvang deze prachtige energie en wees dankbaar voor wat Riau Archipelago zal aanbieden.Dag 1 Batam
Na aankomst op Batam heeft u de gelegenheid om het levendige Batam te verkennen. Het is één van de grootste eilanden in de Riau archipel. Voor ieder persoon die houdt van winkelen is dit wat ze noemen: 'Paradijs op aarde'.

Dag 2 Batam - Daik Lingga
Tijdens de vroege ochtend start de reis per traditionele boot naar Daik Lingga. Onderweg worden verschillende prachtige eilanden langs de kust gepasseerd. Lingga is één van de historische plaatsen in de zuidelijke eilanden. Als eerste wordt een bezoek gebracht aan het museum Linggam Cahaya met o.a. een unieke collectie aan skeletten van een tien meter grote olifantsvis, genoemd Gajah Mina. Daarna volgt een bezoek aan de historische ruïnes van het Lingga rijk, waaronder het paleis. Sommige afstammelingen van de voorouders van de sultan wonen nog steeds in Daik, de belangrijkste stad van Lingga. Zij zullen u graag uitnodigen in hun huis zodat u het aardewerk, koperwerk en de traditionele gewoonten kunt bewonderen.

Gajah Mina
Gajah Mina is een zeedier wat half olifant half vis is. Dit zeldzame dier is gestrand op het strand van Aurangabad ongeveer een week na de Tsunami in Aceh op 13 januari 2005. Het dier heeft een totale lengte van 14 meter met twee slagtanden van ongeveer 2,40 meter. De lengte van kop naar staart is 12,40 meter lang, de onderkant van de staart tot aan de punt is 1,80 meter. Het dier heeft twee dikke lange vinnen van 78 centimeter en twee vinnen onderaan van 47 centimeter. De huid is ongeveer 10 centimeter dik.


Dag 3 Daik Lingga
Vandaag wordt de jungle ontdekt. Stevige wandelschoenen zijn nodig om te kunnen deelnemen aan deze reis. Tijdens de trekking wordt een echte oude waterleiding gepasseerd, waarna een prachtige waterval wordt bereikt die straalt van zuivere energie. Men gelooft dat deze energie heeft geleid tot de oprichting van het Lingga rijk. Dit licht schijnt vanuit het binnenste van de aarde richting de onbegrensde hemel. Als laatste wordt een bezoek gebracht aan het verborgen paradijs Pasir Panjang, een prachtig strand, waar u kunt genieten van de middag.

Dag 4 Daik Lingga - Tanjung Pinang, Bintan
Na het ontbijt bezoekt Resung, een waterval van zeven lagen omgeven door ongerepte natuur. Met de boot wordt de rivier overgestoken naar Pancur, de haven van waaruit de boot naar Bintan vertrekt. Na aankomst op Bintan kunt u genieten van een vrije dag.

Dag 5 Tanjung Pinang - Lagoi, Bintan
Vandaag is het tijd om Bintan en de omliggende eilanden te verkennen. Beginnend met het Penyengat eiland wat rijk is aan cultuur en geschiedenis. Op dit eiland bevindt zich een unieke Moskee, waar de muren zijn beschilderd met eigeel. Neem tevens een kijkje bij de verschillende kanonnen uit de VOC tijd in 1842, of het oude kantoor gebouw en graftombe van koningin Raja Hamid, de vrouw van koning Lingga III. Hierna gaat de reis terug naar Bintan en wordt een oude Nederlandse begraafplaats bezocht. Dan volgt de Vihara met een collectie van bijna 500 Boeddha beelden met een verscheidenheid van gezichten, vormen en unieke personages op Ksitigarbha Bodhisattva. De dag eindigt op het strand van Lagoi voor ontspanning en overnachting.

Dag 6 Lagoi

Deze dag is bestemd voor ontspanning. Maak wandelingen langs de witte stranden of ontspan aan het zwembad van het hotel. Geniet van de rust en ontspannen sfeer die deze plek geeft.

Dag 7 Lagoi
Dit is het einde van uw reis; u wordt gebracht naar de haven of luchthaven voor uw volgende bestemming of uw reis terug naar Nederland. Ga mee met deze unieke reis en beleef een onvergetelijke ervaring.

Prijs vanaf € 895,- p.p.

* Arrangement kan gereserveerd worden als een privé reis of als een groepsreis
* Als gevolg van weersomstandigheden kan het programma worden aangepast
* Hotel of cottages accommodatie inclusief ontbijt
* Transfer met privé auto
* Extra opties kunnen worden gereserveerd, zoals:

  - Internationale of Binnenlandse vluchten
- Lunches en/of diners
- Dagelijks een gids die de taal spreekt naar uw keuze
- Verzekeringen
- Entree gelden bezienswaardigheden
- Ieder andere wens om uw reis compleet te maken