NORTH SUMATRA SOUL         


Een 10 daagse reis om kennis te maken met het rijke culturele erfgoed van Noord Sumatra en de Nias eilanden. Ervaar de cultuurlandschappen, kom achter het echte bewijs van het bestaan van prehistorische megalithische sites, authentieke traditionele dorpjes en sta versteld van de architectuur en de grote diversiteit van lokale ambachten en gebruiken. De aantrekkingskracht van de culturele en natuurlijke schoonheid van Noord Sumatra inclusief de Nias eilanden zijn eindeloos.Dag 1 Medan
Bij aankomst op Polonia vliegveld is er een transfer naar het hotel. De rest van de dag is vrij te besteden. U kunt genieten van de stad door de unieke motor taxi te nemen of een spabehandeling om te ontspannen.

Dag 2 Medan - Nias
Transfer naar de nationale luchthaven voor een vlucht naar de Nias eilanden. Het uitzicht is geweldig over de blauwe zee van de Indonesische wateren. Na aankomst op luchthaven Binaka is de hoofdstad Gunung Sitoli in het zuidelijke deel de bestemming.

Nias Eilanden
Gelegen ten westen van het eiland Sumatra in de Indische Oceaan liggen een keten van eilanden, langs Sumatra, maar gescheiden van het vasteland door een diepe greppel. Het eiland Nias met ruig terrein, fel onafhankelijke mensen en een duidelijke hiërarchische cultuur, is een unieke bestemming, grotendeels bestand tegen invloeden van buitenaf voor eeuwen.

Dit is een oud land. Hoewel niemand precies weet hoe lang de mensen hebben geleefd op het eiland, is volgens de legende van Nias leven ontstaan
op de Gomo rivier waar zes goden afdaalden en het menselijk ras schepte. Dit is de reden waarom Nias mensen zichzelf 'Ono Niha' of kinderen van het volk, noemen. Vanaf Centraal Nias verhuisde mensen naar het noorden en zuiden en ontwikkelde onderscheidende talen, gewoonten en kunst in elke regio.


Dag 3 Nias Teluk Dalam
De ochtend op het magische eiland begint met een reis naar Bawamataluo 'Het gezongen dorp op de heuvel’ om een bezoek aan het huis des Konings te brengen. Dit is een UNESCO cultureel dorp. Elk jaar vindt een traditioneel evenement plaats om de oorsprong van hun tradities in ere te houden. Een voorbeeld van een dergelijke traditie is de zogenaamde Lombat Batu-Fahombo,
wat steen springen betekent. Het is een fenomeen waar de lokale jonge mannen over stenen muren springen die tot twee meter hoog zijn. Ook hier kunt u megalieten vinden die nog steeds door bewoners gebruikt worden voor traditionele ceremonies. Deze gigantische stenen staan voor de culturele geschiedenis en hoe de voorgangers van Nias zich hebben gedragen, met als gevolg nobele waarden en lokale wijsheid. Daarna volgt een bezoek aan Orahili dat is gebouwd op een heuvel en alleen te bereiken is via een klein pad. Dit pad leidt naar een prachtig uitzicht langs verschillende heuvels. De reis brengt ook een bezoek aan het Botohilitano en Hiliamaetaniha dorp. Geniet van uw reis door het verkennen van het Teluk Dalam deel van Nias dat rijk is aan waardevolle energie.

Dag 4 Nias Sorake Beach
Na het ontbijt gaat de weg richting Sorake Beach met een korte stop bij een traditioneel Tumori dorp in het noordelijke deel van Nias. Sorake Beach is één van de vele stranden die gevonden kan worden op de Nias eilanden. Geniet van het kristalheldere zeewater en zacht wit zandstrand. Voor zover het oog kan zien, raakt een blauwe lucht de blauwe zee.

Dag 5 Nias - Medan

In de vroege ochtend is er een transfer naar Binaka luchthaven voor de terugvlucht naar Medan. Tijd om de Nias eilanden te verlaten, een combinatie van fascinerende traditie en cultuur samen met het prachtige landschap. Aankomst in Medan, gevolgd door een transfer naar het hotel.

Dag 6 Medan - Tangkahan
De reis gaat verder naar Tangkahan, een mooi dorp onder de voet van het Gunung Sitoli National Park. Ontspan en geniet onderweg van het prachtige landschap. Na aankomst in Tangkahan is er tijd om de jungle te voet te verkennen of ervaar het rijden op een Sumatraanse olifant terwijl u de rivier en de jungle passeert. In de namiddag kan men helpen met het wassen van de olifanten in de rivier, de mogelijkheid om één te worden met de natuur.

Dag 7 Tangkahan - Bukit Lawang
Een goede ochtend om per motor verder te gaan naar Bukit Lawang, het andere deel van het park dat bekend staat als het thuisland van de Sumatraanse Orang-oetan. Na het passeren van plantages en de jungle wordt Bukit Lawang bereikt. In de namiddag is er de mogelijkheid om een bad in de rivier te nemen of een wandeling rond het dorp te maken.

Dag 8 Bukit Lawang - Brastagi
Tijd om de grote Orang-oetans te ontmoeten. Bij aanvang van de dag wordt de rivier overgestoken met een traditionele kano, gevolgd door een trekking die u diep in de jungle brengt naar de Orang-oetans.  Er is zelfs een kans om ze te voeden en mee te lopen dieper de jungle in. Verken hier het tropisch regenwoud van Sumatra, rijk aan flora en fauna. De reis keert dan terug naar het hotel voor een rit naar Brastagi.

Dag 9 Brastagi - Parapat

Van Brastagi gaat de reis verder naar Parapat met een stop bij de Sipiso-piso waterval, Rumah Bolon, het oude paleis van de Batak Simalungun Koningen en een stop bij Simarjarunjung om te genieten van het fantastische uitzicht over het Toba meer. Na aankomst in Parapat wacht een boot om over te steken naar het eiland Samosir terwijl u geniet van het prachtige kratermeer van Toba. Voel deze heilige aarde als een geschenk van de Moeder Natuur.

Dag 10 Parapat
Na het ontbijt wordt u teruggebracht naar uw volgende bestemming. Het avontuur naar de ziel van Noord Sumatra zal voor altijd in.


Prijs vanaf € 1.145,- p.p.

* Arrangement kan gereserveerd worden als een privé reis of als een groepsreis
* Als gevolg van weersomstandigheden kan het programma worden aangepast
* Hotel of cottages accommodatie inclusief ontbijt
* Transfer met privé auto
* Extra opties kunnen worden gereserveerd, zoals:

  - Internationale of Binnenlandse vluchten
- Lunches en/of diners
- Dagelijks een gids die de taal spreekt naar uw keuze
- Verzekeringen
- Entree gelden bezienswaardigheden
- Ieder andere wens om uw reis compleet te maken