WONDERFUL SUMATRA         


17 Daagse reis om de hoogtepunten van het eiland Sumatra te ontdekken - het één na grootste eiland van Indonesië heeft een opmerkelijk panorama, ongerepte bossen, weelderige vegetatie, sterke rivieren, prachtige watervallen, rustige zandstranden en grote oude meren. De diversiteit van kunst, mensen en cultuur maken Sumatra letterlijk een Hof van Eden voor sociale wetenschappers en cultuur zoekers. Uw liefde voor Sumatra zal beginnen door deze reis.Dag 1 Medan
Aankomst in Medan, gevolgd door een rondleiding door de stad van Medan. De oude gebouwen getuigen de tijd van glorie van de economie van Noord Sumatra, met name de ontwikkeling van de landbouw. Deze dag bewondert u het Sultan Paleis, de Grote Moskee, de Chinese tempel, het Kesawan gebied (Het oude centrum van Medan stad) en de dag wordt afgesloten met een spabehandeling in uw hotel.

Dag 2 Medan - Tangkahan
Na het ontbijt volgt een lange reis naar Tangkahan. Onderweg is er veel om van te genieten, zoals de grote plantages van palmolie en rubber. Als u eenmaal in Tangkahan bent is er tijd om de schoonheid van het Gunung Leuser Nationaal Park te verkennen. Over de luifel brug leidt deze trekking naar de verborgen waterval, langs de geheime boom en baden met de olifanten in de wilde rivier van Tangkahan. Deze reis zal uw unieke positie in het universum laten zien. Geniet van de nacht door te luisteren naar het geluid van de natuur.

Gunung Leuser Nationale Park
Een nationaal park van 7,927 km² op de grens van Noord-Sumatra en Aceh. Het nationale park is vernoemd naar Mount Leuser (3381 m), en beschermt een breed scala van ecosystemen. Een Orang-oetan reservaat van Bukit Lawang bevindt zich in het park. Samen met Bukit Barisan Selatan en Kerinci Seblat nationale parken vormt het een wereld erfgoed, Tropisch Regenwoud Erfgoed van Sumatra. Andere zoogdieren in het park zijn de Sumatraanse olifant, Sumatraanse tijger, Sumatraanse neushoorn, Siamang, de Chinese Serau, Sambar herten en luipaarden.


Dag 3 Tangkahan - Bukit Lawang

Vroeg in de ochtend gaat de reis verder op de motor naar Lawang Bukit. In Bukit Lawang wordt de jungle verkend en uw hart zal smelten na de ontmoeting met de bijzondere Orang-oetans die hier wonen in het wild. Breng wat fruit voor hen, ze zullen graag de lunch delen.

Dag 4 Bukit Lawang - Brastagi
Vertrek naar Brastagi, met een korte stop bij Sembahe rivier en Sikulikap waterval. Op Brastagi staan verschillende dingen op het programma; de verbazingwekkende Gundaling Hill, de fruitmarkt, de Lau Debuk-Debuk warmwaterbronnen en het Batak Karo traditioneel dorp op Peceren. In de avond wordt een speciaal diner met Sumatraanse traditionele gerechten verstrekt bij een traditioneel huis. Een volledige dag om te beleven.

Dag 5 Brastagi - Samosir
Tijd om het verbazingwekkende meer van Toba te bezoeken. Van Brastagi gaat de reis verder naar Parapat via de Japanse weg die stopt bij de Sipiso-piso waterval en het Rumah Bolon, het oude paleis van de Batak Simalungun Koningen. Dan zal de reis voortzetten door middel van nostalgie wegen naar Pematang Siantar langs verschillende theeplantages. In Parapat steekt de veerboot het grote meer over om Samosir eiland te bereiken; genieten van het prachtige uitzicht op het adembenemende Toba Meer.

Toba Meer
Danau Toba is een meer en super vulkaan, 100 kilometer lang, 30 kilometer breed, en tot 505 meter (1666 ft) diep. 69.000 tot 77.000 jaar geleden heeft op deze plek een enorme super vulkaanuitbarsting plaats gevonden, geschat op VEI 8. Een gebeurtenis met een klimaat veranderend gevolg. Het is de grootste bekende explosieve uitbarsting op aarde in de afgelopen 25 miljoen jaar. Volgens de Toba catastrofe theorie, had het mondiale gevolgen voor de menselijke populaties: het heeft de meeste mensen op aarde gedood op dat moment en er wordt verondersteld dat het een populatie knelpunt in het centrum van Oost-Afrika en India heeft veroorzaakt, dat invloed heeft op de genetische make-up van de menselijke wereld brede bevolking. Deze hypothese wordt niet algemeen aanvaard.


Dag 6 Samosir
De ochtend wordt doorgebracht op het eiland Samosir. Stel uzelf voor dat u op de top van de krater bent met een meer zo groot als de zee. Mis deze dag niet en open uw hart door het ontdekken van het unieke Toba meer, omgeven door prachtige traditionele dorpjes. Met de motor zullen de volgende hoogtepunten worden ontdekt:

     - Ambarita, waar de stenen stoel en de stenen tafel van de executie en de ontmoetingsplek
       van de Sialagan Koningen te zien zijn.
     - Simanindo, Bewonder de Batak Toba traditionele dans (Sigale-Gale dans) en het Batak
        Museum.
     - Pangururan, Baad in de warmwaterbronnen.
     - Sidohani Meer, Wandel rondom een klein meer op de top van Samosir.
     - Tomok, De oude graven van de Sidabutar Koningen.

De geweldige cultuur van Batak is rijk aan dankbaarheid voor hun voorouders en Moeder Aarde. Dit is de plek om te voelen en te ervaren.

Dag 7 Samosir - Sipirok
Na het ontbijt wordt het meer weer overgestoken naar Parapat en verder naar Sipirok met een tussenstop bij de Pineapple Kloof, een koffieplantage en een bezoek aan de traditionele markt op Balige. In Sigur-gur is er een kans om het laatste uitzicht op het Toba meer te zien. Voor aankomst in Sipirok, kunt u genieten van de natuur door te wandelen aan de oevers van de rivier de Sarulla en langs een fantastisch uitzicht over rijstvelden en de jungle.

Dag 8 Sipirok - Bukittinggi
Sipirok wordt verlaten voor Bukittinggi, passerend langs de tropische bossen van Rimba Panti. Hier kan men  de apen zien die kokosnoten plukken. Bezoek de peper, vanille, kardemom en kaneel tuinen en steek de evenaar lijn bij Bonjol over. In de namiddag is aankomst in Bukittinggi, het charmante stadje van Minangkabau, het hoogland van Sumatra.

Minangkabau
De Minangkabau Hooglanden is een bergachtig gebied in West Sumatra, ten westen van Mount Talang, in het centrum van Sumatra, Indonesië. Het is de thuisbasis van de Minangkabau mensen die het Alam Minangkabau, of "de wereld van de Minangkabau" noemen. Dit gebied vormde een koninkrijk bekend, vanaf tenminste de 7de eeuw, als Malayu. Waarschijnlijk is de natte rijstteelt ontwikkeld in de hooglanden lang voordat het verscheen in andere delen van Sumatra, en dateert het van belangrijke buitenlandse contacten. Inscripties in het gebied van de regel van Adityavarman (1347-1375) zijn gevonden. De Nederlanders begonnen het exploiteren van de goudreserves in de hooglanden in de jaren 1680. Ze domineerden de handel in het gebied, de strenge regels van de horeca tussen de hooglanden en de havens aan de kust tussen 1820 en 1899, en het brengen van een duidelijke daling van de rijstproductie. De hooglanden bestaan uit drie grote valleien: Agam Valley, Limapuluh Valley en Tanah Datar Valley.


Dag 9 Bukittinggi, Minangkabau

Vandaag is het tijd om over de cultuur en de aard van het hoogland Bukittinggi te leren door een bezoek te brengen aan:
     - Sianok Canyon met zijn Japanse tunnel
     - Pandai Sikat om de traditionele hand weven en houtsnijwerk te zien
     - Kota Baru met een mooi uitzicht over de rijstvelden en het Singkarak Meer
     - Pagaruyung om het oude paleis te zien
     - Rao Rao een traditioneel dorp om te zien hoe ze traditionele koffie malen met traditionele
        waterkracht.
Aan het eind van de dag is er een mooie wandeling door de nacht markt naar de Jam Gadang of de Big Ben Toren, het hart van Bukittinggi.

Dag 10 Bukittinggi - Bangko
Na het ontbijt vervolgt de reis naar Bangko, onderweg worden het Singkarak meer, de Sungai Dareh rivier, het regenwoud en de stad Muara Bungo gepasseerd. Geniet onderweg van de rust en de prachtige panorama's.

Dag 11 Bangko, Kubu Tribe
Ontdek het Bukit Dua Belas nationaal park, gevolgd door een trekking naar de jungle om in contact te komen met de primitieve Kubu Stam. Ervaar hoe deze primitieve Kubu mensen leven als nomaden in het oerwoud. Hun dankbaarheid aan de natuur is een belangrijk element in hun dagelijks leven. De Kubu stam weet hoe ze voor Moeder Natuur moeten zorgen, van generatie op generatie blijven ze zo leven. Hopelijk voelt u hoe eenvoudig het leven kan zijn.

Dag 12 Bangko - Lubuk Linggau
Van Bangko gaat de reis verder naar Lubuk Linggau via Surolangun met een tussenstop op weg naar de Surolangun rivier. Wees getuige van het dagelijkse leven van de lokale bevolking in hun dorp. Word één met hen door een bezoek aan hun traditionele markt.

Dag 13 Lubuk Linggau - Bengkulu

Vandaag, met een beetje geluk ziet u de Raflesia Bloem op Curup dorp. Misschien ervaart u zelfs de bloei va de bloem met een vieze geur. Dan gaat de lange reis verder naar Bengkulu.

Dag 14 Bengkulu
De ochtend begint met een bezoek aan de oude historische stad Bengkulu. Voel de heldhaftige geest van de eerste president van Indonesië, Soekarno, in zijn oude huis. Dan naar de Marlborough Fort en aan het einde van de reis ontspannen op het strand van Panjang of Nala Beach.

Dag 15 Bengkulu - Lahat
Verder naar Lahat waarbij onderweg een bezoek wordt gebracht aan het Pagar Alam gebied, beroemd om hun traditionele markten, dorpjes en theeplantages. Ook megaliet stenen zijn te zien en er is een mooi uitzicht vanaf de Dempo berg. Overnachting in Lahat.

Dag 16 Lahat - Palembang
In de vroege ochtend gaat de reis naar Palembang met een bezoek aan Moeara Enim en Prabumulih, dit is het gebied van de olie mijnbouw in Zuid-Sumatra. De exploratie van de olie is al begonnen tijdens de Nederlandse tijd en dit is nog steeds te zien. Dan op weg naar Palembang, de drijvende huizen en de Kemaro eiland kan worden gezien wanneer de Musi rivier wordt verkend met een traditionele boot. ‘s Avonds kan men een wandeling langs de brug maken of ontspannen.

Dag 17 Palembang
Tijd om afscheid te nemen van Palembang, de eindbestemming van deze reis. Het hoogtepunt van Sumatra heeft u ontdekt. Het eiland biedt zoveel energie dat het voor altijd in uw hart zal blijven.Prijs vanaf € 1.895,- p.p.

* Arrangement kan gereserveerd worden als een privé reis of als een groepsreis
* Als gevolg van weersomstandigheden kan het programma worden aangepast
* Hotel of cottages accommodatie inclusief ontbijt
* Transfer met privé auto
* Extra opties kunnen worden gereserveerd, zoals:

  - Internationale of Binnenlandse vluchten
- Lunches en/of diners
- Dagelijks een gids die de taal spreekt naar uw keuze
- Verzekeringen
- Entree gelden bezienswaardigheden
- Ieder andere wens om uw reis compleet te maken