WEST SUMATRA SOUL         


Tijdens deze 10 daagse reis, zult u veel van de natuur en de bevolking van Mentawai zien door middel van een jungle trek. Maak kennis met de bewoners van Mentawai en leer hoe hun dagelijks leven eruit ziet. Door de overnachtingen in de huizen van de bewoners, ervaart u de tradities en traditionele gebruiken van dichtbij, wat het een echt authentieke ervaring maakt.Dag 1 Padang - Siberut eiland
Aankomst op Minangkabau International Airport in Padang. Transfer naar de haven om naar Siberut eiland to varen met de veerboot. Overnachting op de veerboot.

Dag 2 Siberut eiland
Aankomst op het Siberut eiland. Vandaag is een vrije dag om te rusten. Overnachting in Siberut.

Siberut is het grootste en meest noordelijke van de Mentawai eilanden en ligt 150 kilometer ten westen van Sumatra in de Indische Oceaan. Het eiland is het belangrijkste thuis voor de Mentawai mensen. De westelijke helft van het eiland werd het Siberut Nationaal Park in 1993. Een groot deel van het eiland is bedekt met regenwoud. Het eiland staat bekend om het grote aanbod van primaten, zoals de Kloss Gibbon en de Varkensstaartlangoer. Siberut werd aangetast door de Indische zee aardbeving en tsunami in 2004, maar zonder enige bekend verlies van mensenlevens. Een rapport stelde dat het eiland tot 2 meter kan zijn verhoogd door de aardbeving.


Dag 3 Siberut eiland - Rorogodh
Na het ontbijt wordt u naar Rorogodh gebracht per speedboot. Overnachting in een lokaal huis. Ontdek de traditionele cultuur van de inwoners, zoals de kunst van het tatoeëren, het maken van kano's, jagen met pijl en boog, de bereiding van sago en het vissen.

Dag 4 Rorogodh - Kulukubuk
In de ochtend ontdekt u het dagelijks leven van de lokale bevolking. Daarna gaat de weg verder naar Kulukubuk waar een prachtige waterval te zien is. Deze waterval heeft 2 verdiepingen met een totaal van 70 meter. In Kulukubuk kunnen de traditionele huizen, plaatselijk bekend als Uma, ook worden gevonden. In elk dorp, zullen traditionele ceremonies, uitgevoerd door een Sikerei of Shaman, worden gehouden. Deze ceremonies zijn verschillend in elk dorp. Vaak worden deze uitgevoerd tijdens bruiloften, bezetting van een nieuw huis, voor genezing of om boze geesten te verdrijven. Verblijf in een lokaal huis in Kulukubuk.

Dag 5 Kulukubuk - Rorogodh
Vandaag ervaart u het leven van de lokale inwoners door ze te helpen in diverse activiteiten. Daarna, terug naar Rorogodh voor overnachting. Geniet opnieuw van de prachtige natuur en herbeleef deze unieke reis met de herinneringen die u tot nu toe heeft.

Dag 6 Rorogodh - Padang
Na het ontbijt, is het tijd om voor te bereiden op de terugreis naar Muara Siberut. In Muara Siberut neemt u de ferry naar Padang. Overnachting op de veerboot.

Padang is de hoofdstad van West-Sumatra. Het is de derde grootste stad van het eiland en heeft ongeveer 300.000 inwoners. De stad is beroemd om zijn Padang keuken, deze restaurants zijn te vinden in de hele archipel. Met de grootste haven aan Sumatra's Westkust, is dit een handelsstad dat schepen aantrekt, handelend in goederen zoals rubber, kaneel, koffie, thee, cement en steenkool. Als u een wandeling maakt naar de oude koloniale waterkant ziet u eeuwenoude pakhuizen vol met geurige kaneel en andere kruiden klaar om te worden vervoerd naar Jakarta en Singapore.Dag 7 Padang
Vroeg in de ochtend aankomst in Padang. Dan volgt een transfer naar uw hotel. In de middag zal, Pandai Sikek, de traditionele ambachtelijke weef en houtsnijwerk industrie worden bezocht. Daarna naar de Sianok Canyon en 's avonds zal de Jam Gadang en de traditionele markt worden ontdekt. Overnachting terug in Padang.

Dag 8 Padang - Minangkabau
Vandaag zal u Padang verkennen door middel van een tour. De tour bevat onder andere de Maninjau, Anai Valley met een prachtige waterval en Minangkabau. In Minangkabau wordt u naar het hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 9 Minangkabau
Na het ontbijt gaat de reis verder naar het Pagaruyung paleis via Tabek Patah met een mooi landschap en een huisindustrie om souvenirs te zien of te kopen. Daarna terug naar Bukittinggi, het Singkarak meer passerend. Overnachting in Bukittinggi.

Dag 10 Bukittinggi
In de ochtend wordt u naar het vliegveld gebracht. Einde van deze prachtige reis.

Prijs vanaf € 1.175,- p.p.

* Arrangement kan gereserveerd worden als een privé reis of als een groepsreis
* Als gevolg van weersomstandigheden kan het programma worden aangepast
* Hotel of cottages accommodatie inclusief ontbijt
* Transfer met privé auto
* Extra opties kunnen worden gereserveerd, zoals:

  - Internationale of Binnenlandse vluchten
- Lunches en/of diners
- Dagelijks een gids die de taal spreekt naar uw keuze
- Verzekeringen
- Entree gelden bezienswaardigheden
- Ieder andere wens om uw reis compleet te maken