SUMATRA SPIRIT         


In deze 10 daagse reis ontdekt u de verborgen rijkdom en liefde voor moeder natuur op het eiland Sumatra. Ervaar de rust en de speciale energie die hier voelbaar is. Laat u betoveren door natuur en cultuur, spirit en de mensen. Een reis door het magische Sumatra is een reis door uw ziel.Dag 1 Medan
Na aankomst in Medan zult u het historische Maimon Palace bezoeken. De reis wordt vervolgd met een bezoek aan een school voor kinderen met een handicap; hier ervaart u het leven op een andere wijze. Daarnaast wordt een kijkje genomen in het Wild Life Animal Museum en de krokodillen boerderij om te genieten van deze prachtige reptielen. Proef cultuur en religie door een bezoek te brengen aan de indrukwekkende Moskee Al Mashun, waarna de dag afsluit met een lunch bij de oude stadshal.

Dag 2 Medan - Tangkahan

Deze dag begint vroeg met een prachtige ochtend wandeling door de palmolieplantage. Waarna de reis wordt vervolgd met een wel hele speciale ervaring, het helpen met het baden van de olifanten in de Batang rivier te midden van de nog ongerepte natuur. Vervolgens wordt een wandeling gemaakt naar de verborgen waterval tussen de twee rivieren The Buluh en de Batang rivier (note: in het regenseizoen is het soms niet mogelijk om de rivier te passeren. Om hier zeker van te zijn vraag de gids voor advies). Na het diner wordt nog een bezoek gebracht aan de medicijn man Mr. Sitepu. Hij is beroemd om zijn kruidengeneeskunde en kan bot- en zenuwproblemen verhelpen.

Dag 3 Tangkahan
Na het ontbijt zult u een bezoek gaan brengen aan de olifanten en een  jungle safari ervaren op de rug van een olifant wat u een nieuwe kijk op de wereld zal geven. Wanneer u nog energie over heeft kan de reis worden vervolgd met een trekking van 3 uren door het diepe bos van Mount Leuser richting een waterbron.

Dag 4 Tangkahan - Bohorok
De dag begint bij zonsopgang met een vroege ochtend tocht naar de Bohorok waarbij het Leuser National Park ook gepasseerd wordt. Bij geluk zult u de bijzonder Rafflessia Arnoldy’s bloem tegenkomen. Na aankomst bij de Bohorok is het eerst tijd voor lunch waarna de reis vervolgd met een trekking door de jungle. Ter afsluiting van de dag zult u zich in de namiddag aanzienlijk vermaken met het voeren van de Orang-oetan.

Bohorok is één van de weinige plaatsen op aarde waar u een magische ontmoeting met de Orang-oetan kunt ervaren. De orang-oetans zijn de twee uitsluitend Aziatische soorten van bestaande mensapen. afkomstig uit Indonesië en Maleisië. De orang-oetans bevinden zich op dit moment alleen in de regenwouden van Borneo en Sumatra. Orang-oetans zijn het meest boomrijk van de mensapen en leven het grootste deel van hun tijd in bomen. Ze kunnen meer dan 30 jaar leven in zowel het wild en gevangenschap.


Dag 5 Bohorok - Brastagi
Tijdens deze vroege ochtend is er opnieuw de kans om de Orang-oetan te bewonderen, vervolgens gaat de reis naar Brastagi. Onderweg wordt het dorp van Sebage gepasseerd waar ze wilde dieren verkopen voor medicijnen, zoals de vleermuis. Zeker een nieuwe ervaring voor de meesten.

Dag 6 Brastagi - Samosir
Deze dag wordt het eiland Samosir ontdekt. Maar voordat aan deze reis begonnen wordt, is er eerst een stop bij de Sipiso-piso waterval en het huis van de Simalungun Koning. Geniet van gember thee en gebakken banaan op de Simarjarunjung berg. Dan per boot het meer over om bij het eiland Samosir aan te komen. Hier wordt een bezoek gebracht aan het Ambarita dorp om de stenen stoel van koning Siallagan te bezichtigen en een bezoek aan het Tomok dorp waar de tombe van koning Sidabutar zich in originele staat bevind.

Dag 7 Samosir
Deze dag bevat een trekking door het wonderbaarlijke Pusuk Buhut; een traditioneel dorp op de top van een berg.

Pusuk Buhit is algemeen bekend als een heilige berg voor alle Batak nakomelingen.
De oudsten vertelden hun nakomelingen dat lang geleden, de eerste Batak man bovennatuurlijk werd geboren op de top van Pusuk Buhit. Hij stond bekend als Koning van Batak. Slechts enkele meters van het dal, kunnen klimmers de prachtige beelden van de Batak koning zien. De koning werd verteld dat
hij in zeven verschillende gezichten kon veranderen. Toch was zijn ware gezicht geen van die zeven gezichten. Hij werd geboren met bovennatuurlijke krachten die tot op vandaag, veel wordt geloofd door de Batak mensen. Het zijn niet weinig mensen die vrijwillig de Pusuk Buhit beklimmen en voor hem bidden en voor zegen en kracht vragen. Meestal zijn het mensen die het moeilijk hebben in het leven of ziek zijn.


Dag 8 Samosir - Padang Sidempuan
Vandaag staan Portibi en Padang Sidempuan op het programma. In Portibi is het mogelijk een mooie wandeling te maken langs de oude Hindoe tempels. Daarna rijdt u verder door het prachtige landschap naar Padang Sidempuan.

Dag 9 Padang Sidempuan - Bukittinggi
Eerst een bezoek aan de waterval Aek Sijorni en een medicijn en kruiden boerderij. Ook zult u naar een apen boerderij gaan om te genieten van verse kokosnoten geplukt door de apen zelf. Vervolgens gaat de reis naar het dorp Muara Sipongi waar u kunt zien en leren hoe bruine suiker wordt gemaakt. Na het passeren van dit dorp vervolgt de reis naar Bukittinggi en naar Panti waar het reinigende bron water kan worden geproefd. De dag wordt afgesloten met een bezoek aan de evenaar in Bonjol.

Dag 10 Bukittinggi - Padang
De laatste dag van de tour bestaat uit een bezoek aan verschillende bezichtigingen zoals de Sianok Canyon, Fort the Koch en Arau Hill. Daarna kunt u in het dorp Pandai Sikek handgemaakte souvenirs bewonderen zoals de Songket. Ter afsluiting zullen we een bezoek brengen aan de Anai Hill waarvan u een geweldig uitzicht heeft op de waterval. Vervolgens is er een transfer naar het vliegveld of naar uw volgende bestemming.


Prijs vanaf € 1.295,- p.p.

* Arrangement kan gereserveerd worden als een privé reis of als een groepsreis
* Als gevolg van weersomstandigheden kan het programma worden aangepast
* Hotel of cottages accommodatie inclusief ontbijt
* Transfer met privé auto
* Extra opties kunnen worden gereserveerd, zoals:

  - Internationale of Binnenlandse vluchten
- Lunches en/of diners
- Dagelijks een gids die de taal spreekt naar uw keuze
- Verzekeringen
- Entree gelden bezienswaardigheden
- Ieder andere wens om uw reis compleet te maken