SOUTH SUMATRA SOUL         


Ontdek de verborgen rijkdom en de liefde voor moeder natuur op het eiland Sumatra tijdens deze 10 daagse reis en laat u verrassen door opzienbarende ervaringen. Neem de rust en ervaar de speciale energie die hier voelbaar is. Ervaar ook de vele vragen die u zich gaat stellen zonder een antwoord daarop te krijgen. Wat is het verband tussen de megalieten in Carnac Frankrijk en de megalieten op Sumatra die bijna gelijktijdig werden neergezet? Ontdek de mysteries en ervaar zonder te weten hoe het nu zit. Het licht hoeft niet altijd helder te zijn.Dag 1 Lampung - Krui
Na aankomst op Lampung wordt u naar Krui gebracht, een klein plaatsje. De rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 2 Krui - Pugung Tampak
Vroeg in de ochtend wordt u naar Pugung Tampak gebracht. De bevolking hier leeft zeer dicht bij de natuur; ze wonen langs de rivier en ze eten en overleven van wat in de buurt is te vinden. Bekijk hoe ze leven, observeer het respect voor de natuur en probeer via de tolk in gesprek te komen met deze mensen. Zij zullen uw kijk op de natuur mogelijk veranderen.

Dag 3 Krui - Pura Wiwitan
Via het nationale park Liwa vervolgt de reis naar Pura Wiwitan. Geniet onderweg van de prachtige natuur die Sumatra te bieden heeft. Aangekomen bij Pura Jaya zult u zich verbazen over wat onze voorouders aan ons hebben achtergelaten. U ziet megalieten zien in lijnen opgesteld met uitzicht en afstemming op de berg Abung. Deze plek is een bijzondere energieplaats en u zult dat herkennen aan de overweldigende boom die midden op deze plek staat. Vind een geschikt plekje onder deze boom en probeer de energie te voelen van deze ‘Tree of Life’ en de krachten die op deze bijzondere plek te voelen zijn.

Dag 4 Pura Wiwitan - Pugung Raharjo
Vandaag staat een lange reis naar Pugung Raharjo op het programma waarbij u onderweg niet moet vergeten om te genieten van de omgeving. De beloning ligt in ieder geval aan het einde van deze reis: een indrukwekkende ‘Moeder Aarde Tempel’. Aangekomen bij Pugung Raharjo maakt u kennis met de geschiedenis van deze pre historische plek. In een eenvoudig museum ziet u twee bijzondere beelden: een prachtige Boeddha beeld en een Polynesische man die een kris draagt achter op zijn rug. Daarna wordt een bezoek gebracht aan de indrukwekkende lingga yoni die circa 2 meter hoog is, omringd door kleinere stenen. Uiteindelijk zal de ‘Moeder Aarde Tempel’ bezocht worden die sterke overeenkomsten heeft met de tempel op Gavarnis (Frankrijk) die in dezelfde periode is gebouwd. Vraag niet hoe dit kan maar beklim de tempel en ga bovenop deze krachtplek zitten. Een paraplu kan helpen tegen de zon zodat u voldoende tijd kunt nemen om de kracht die vanuit de aarde aan u gaat trekken te voelen en te ervaren. Na voldoende tijd te hebben besteed aan deze plek volgt een bezoek aan een andere bijzondere plek op loopafstand: het kleine meertje Pgung Raharjo. Daar is een bron te vinden waarin u een bad kunt nemen. De legende zegt dat deze bron genezende krachten heeft. Kijk goed naar de bomen rondom het meer en u zult zien dat dit vermoedelijk waar is.

Punden Berundak
Punden Berundak staat voor oorspronkelijke piramide. Dit zijn overblijfselen van het megalithische tijdperk, ook wel bekend als het stenen tijdperk. Een Punden Berundak bestaat uit meerdere verdiepingen en dient als plaats om de voorouderlijke geesten te eren. De verdiepingen hebben allen een andere betekenis. Het eerste niveau staat voor het leven voor de geboorte, in de baarmoeder, de tweede symboliseert het leven op aarde en het derde niveau vertegenwoordigt het leven na de dood.


Dag 5 Pugung Raharjo - Way Kambas

Na het ontbijt gaat de reis richting het beroemde National Park of Way Kambas. Na aankomst is het mogelijk om wandelingen te maken in de directe omgeving en aan het einde van de middag kunt u de olifanten zien baden. Na het avondeten gaat is het tijd voor een onvergetelijke rit door de jungle, op de rug van een olifant. Terwijl het enige licht voortkomt uit de sterren en de maan ervaart u de geluiden van de omgeving terwijl u zich machtig zult voelen bovenop de koning van de natuur. Diverse slangen, zoals de King Cobra, gaan op jacht en de kans bestaat dat de Sumatraanse tijger tevens in de buurt is, maar de majestueuze olifant biedt bescherming. Een avontuurlijke nachtelijke reis die meer brengt dan alleen een rit op de rug van de olifant. Voel de natuur en gebruik zintuigen die normaal worden verwaarloosd (met weinig zicht kunt u niet anders) en voel de energie van deze olifant. Maak onderweg foto’s (of laat ze maken door de rangers) en bekijk ze op een later moment. Dit gaat u niet meer vergeten.

Dag 6 Way Kambas - Way Kanan
Vroeg in de ochtend vertrekt een traditionele boot langs de rivier Way Kambas voor een ontdekkingstocht. Geruisloos wordt u één met het water en na verloop van tijd één met de natuur. Geniet van de rust en bewonderd de krachtige jungle van Way Kanan. Een verder beschrijving van deze dag is niet mogelijk want de natuur laat zich niet sturen.

Dag 7 Way Kanan - Lampung
Er gelegenheid om in Way Kanan de ochtend door te brengen op eigen wijze. Misschien in alle rust op uzelf of toch bij de olifanten? In ieder geval vervolgt de reis in de middag richting Lampung waar na aankomst gelegenheid is om de stad te bezichtigen. Probeer wel voorzichtig weer te wennen aan de drukte na het rustige verblijf op Way Kanan.

Dag 8 Lampung - Sebesi eiland
Vroeg in de ochtend wordt u naar de haven van Lampung gebracht om vervolgens met de boot een bezoek te brengen aan de indrukwekkende Krakatau vulkaan. Deze nog actieve vulkaan ligt midden op zee tussen het eiland Sumatra en Java. U vaart zo dicht mogelijk naar deze vulkaan en indien het veilig is mag voet aan land worden gezet. De kans is echter gering omdat de vulkaan zeer actief is. Nadat er voldoende gelegenheid is geweest om de vulkaan te fotograferen en ook te voelen (de kracht is voldoende sterk om op afstand de energie te voelen) gaat u door naar Sebesi eiland waar u van de prachtige witte stranden onder de kokosbomen kunt gaan genieten.


Dag 9 Sebesi eiland
Geniet van een vrije dag op het Sebesi eiland.

Krakatau
Op maandagochtend 27 augustus 1883 knalde de Krakatau uit elkaar. De berg rees op, scheurde open en stortte in, waarna de zee in het gapende gat stroomde. Het gevolg was een catastrofale uitbarsting; tot op heden de grootste vulkaanuitbarsting waarvan de moderne mens getuige is geweest. Er ontstond een tsunami van 30 meter hoog. Ruim 36.000 mensen verloren het leven en complete steden en dorpen werden weggespoeld. Zelfs op Ceylon, het huidige Sri Lanka, viel nog een dode door de golfslag. De deining werd tot in Het Kanaal tussen Engeland en Frankrijk geregistreerd. Er rees een as wolk uit de berg die tot 50 kilometer hoogte steeg en zijn omgeving in diepe duisternis dompelde. Door de enorm grote hoeveelheid stof die in de atmosfeer terecht kwam, daalde wereldwijd het volgende jaar de gemiddelde temperatuur met 1,2 graden Celcius. De uitbarsting ging met zoveel geweld gepaard dat de trommelvliezen van zeelui in de buurt barstten. Het gebrul en geknal waren hoorbaar tot in Australië en zelfs op het eiland Rodriguez. De geluidsgolven waren zo krachtig dat ze zeven keer de aarde rond gingen voor de atmosfeer weer tot rust kwam.


Dag 10 Sebesi eiland - Lampung
Tijd om Sebesi eiland te verlaten voor Lampung. Einde van deze ontdekkingsreis. U kunt deze reis verlengen op dit eiland of op Puhawang eiland of Kelap eiland te Kiluan. Vanuit deze laatste plek kunt u met en beetje geluk in de ochtend de dolfijnen zien. Hoe dichtbij wilt u bij de natuur zijn?


Prijs vanaf € 1.195,- p.p.

* Arrangement kan gereserveerd worden als een privé reis of als een groepsreis
* Als gevolg van weersomstandigheden kan het programma worden aangepast
* Hotel of cottages accommodatie inclusief ontbijt
* Transfer met privé auto
* Extra opties kunnen worden gereserveerd, zoals:

  - Internationale of Binnenlandse vluchten
- Lunches en/of diners
- Dagelijks een gids die de taal spreekt naar uw keuze
- Verzekeringen
- Entree gelden bezienswaardigheden
- Ieder andere wens om uw reis compleet te maken